Teatteri valmistautuu Romeon ja Julian ensi-iltaan, kun Julian esittäjä Noora toheloi jalkansa pakettiin. Hänen sijaisekseen napataan kahdeksan päivää ennen ensi-iltaa teatterin ujo kuiskaaja Vilma. Vilma on ollut lahjakas näyttelijälupaus ennen traagista onnettomuutta.
Vilman ja Romeota esittävän naistenmies Laurin suhde alkaa syventyä, mutta kateellinen Noora heittää kapuloita sekä ihmissuhteeseen että Vilman näyttämöuran rattaisiin. Vilman apuna ovat topakka lavastaja BB, pikkusisko sekä kaksi hänen sohvaansa pesiytynyttä kummitusta.

Pääosissa: Laura Birn, Mikko Leppilampi, Iina Kuustonen, Timo Lavikainen

____

Aikoinani en elokuvateatteriin ehtinyt tätä katsomaan, eli odotin elokuvan dvd-julkaisua kuin kuuta nouseva. Pidin paljon Perttu Leppäsen aiemmasta elokuvasta, Helmiä ja sikoja, joka oli oikein näppärä hyvänmielen komedia. Täyttikö elokuvailta siis odotuksia? Sama letkeä fiilis löytyi tästäkin elokuvasta, mutta siinä missä Helmiä ja sikoja tarjosi pienen tytön myötä syvällisempää ulottuvuutta, tässä se jäi kokonaan puuttumaan. Ehkä Vilman paniikkihäiriöstä olisi voinut ottaa enemmän irti?

Elokuva oli täynnä tuttuja näyttelijöitä, romantiikkaa, seläntakana kieroilua ja homman kruunasi salaperäinen sohva... Mukava olo leffasta kieltämättä jäi, enkä aivan osaa määritellä mikä mätti, mutta aivan tämä ei odotuksiani täyttänyt. Esimerkiksi hulvaton Saippuprinssi, jonka voisi luokitella samaan kategoriaan 8 päivää ensi-iltaan kanssa, nauratti huomattavasti useammin.

Suosittelen suomalaisen romantiikan ja huumorinystäville.            7