Jälleen Mma Ramotswella riittää töitä: palmikointisalonkien varakas omistajatar on pyytänyt häntä selvittämään lukuisien kosijoittensa motiiveja. Tehtävä on hankala, mutta Mma Ramotswe on tunnettu erehtymättömästä naisenvaistostaan. Eri asia on, noudattaako asiakas viisaita neuvoja vai kuunteleeko hän kurittoman sydämensä ääntä.

Mma Ramotswen omat hääsuunnitelmat sen sijaan eivät tunnu vieläkään etenevän...

"McCall on luonut hahmon, jonka seurassa pimeimpäänkin kaamokseen pilkahtaa valo."

-Keskisuomalainen

***

Ah, kuinka ihana kirja!! Ehdotonta kesälukemista nämä Mma Ramotswet. Sen näyttää huomanneen joku muukin, sillä kirjaston hyllystä koko sarja oli hävinnyt - ja sitä ei todellakaan talvisin tapahdu. Päädyin sitten tämän osan varaamaan, koska teki mieli jotain kevyttä ja ihana. Sarjan aiemmat osat luin melko putkeen ja kirjat alkoivat tulla jo *korvista ulos*. Pienen tauon jälkeen taas maistui!

Ihmettelen kyllä, mitä sarja tekee jännäripuolella. Siis, onhan näissä etsivätoimisto, jossa tutkitaan pieniä ja ihania asioita, tyyliin mikä mies sopisi parhaiten aviopuolisoksi, kuten tässä kirjassa. Varsinainen jännitys on kirjoista kyllä kaukana. Romaanit käsittelevät afrikkalaista arkea, sisältävät leppoisia mutta osuvia ajatelmia. Tunnelma Mma Ramotswen seurassa on letkeän rento; aina on aikaa istuskella maisemasta ja teestä nauttien. Kirjojen huumorista pieni näyte (olen jo sen verran vanha, että nauratti);

"Herra Komea", hän huudahti. "Tuo kirje on varmasti tarkoitettu minulle!"

Mma Makutsi tuhahti. "Et sinä ole korjaamon ainoa mies. Täällä on kaksi muutakin miestä. J.L.B. Matekoni ja ystäväsi, se jolla on öljyä tukassa. Ei sitä tiedä, kenelle se on tarkoitettu."

Apupoika tuijotti häntä ymmällään. "Mutta J.L.B. Matekoni on ainakin neljänkymmenen", hän sanoi. "Miten neljänkymmenen ikäistä miestä muka voi kutsua Herra Komeaksi?"

"Ei elämä lopu neljäkymmentävuotiaana", Mma Makutsi sanoi. "Neljäkymmentävuotiaat voivat olla oikein hyvännäköisiä".

"Ehkä muiden neljäkymmentävuotiaiden mielestä", apulainen sanoi. "Mutta suuri yleisö on toista mieltä."

 

Suositeltavaa kesälomalukemista!