Kahden kuuluisan kirjailijan Lauri Viidan ja Aila Meriluodon tytär Helena pitää kuolleen kirjailijaisänsä mainetta yllä; esittää tämän runoja kouluissa ja hellii legendan muistoa. Välit äitiin ovat katkenneet Ailan kirjoittamien muistelmien takia ja Helena syyllistää äitiään perheen hajoamisesta.Putoavia Enkeleitä kertoo Lauri Viidan ja Aila Meriluodon tarinan heidän fiktiivisen tyttärensä Helenan näkökulmasta. Se on kahden suuren taiteilijan voimakas rakkaustarina, nuoren tytön kasvutarina sekä aikalaiskuvaus.

Näyttelijät: Elena Leeve, Tommi Korpela, Elina Knihtilä, Oiva Lohtander, Tiina Pirhonen, Taneli Mäkelä

Valmistusvuosi: 2008

***

Tosi hyvä elokuva!! Tämä on saanut useilta tahoilta 5 tähteä - ja saa minultakin.

Tommi Korpela oli aivan loistava Lauri Viidan roolissa. Välillä tuli suorastaan Studio Julmahuvi (ehdoton ykkönen) mieleen. Elokuvaa katsellessa sai nauraa. Toisaalta kertomus oli hyvinkin traaginen; se kuvasi kuuluisan runoilijan sairastumista skitsofreniaan. Tauti eteni hitaasti mutta varmasti, ja elämä sairaan ihmisen puolisona muuttui entistä vaikeammaksi.

Itsekin mieleltään sairastunut tytär kaipasi kuollutta isäänsä ja eli äidin kirjoittamissa muistelmissa. Hänen oli vaikea ymmärtää miksi äiti lopulta "jätti" isän mielisairaalaan. Muistelmissa edetessään vastauskin alkoi pikku hiljaa hahmottumaan...

Koskettava tarina, joka on tosi. Lopputeksteistä käy kuitenkin ilmi, että vaikka Lauri Viidalla ja Aila Meriluodolla neljä lasta onkin, tyttären hahmo elokuvassa on fiktiivinen.

Suosittelen!

 

Ja toivottavasti saan tänään luetuksi tuon Kolmen kuun kuningattaren - "hieman" on ollut työlästä luettavaa... Siitä myöhemmin.