Kansainvälisten huumekauppiaiden jäljet vievät Annika Bengtzonin kauas kotoa Aurinkorannikon varjoiselle puolelle. Yksi huumesalakuljettajien suosimista reiteistä kulkee Espanjan kautta Ruotsiin, ja Annika Bengtzon lähetetään skandinaavien suosimaan turistiparatiisiin selvittämään, miten huumekuriirien lasti päätyy sieltä kylmään Pohjolaan.

Annika joutuu hankalalla keikallaan tekemään tiliä myös menneisyytensä kanssa - ikään kuin kansainvälisten huumakauppiaiden sotkuissa ei olisi tarpeeksi. Hänen ex-miehensä sattuu saamaan työkomennuksen samoihin maisemiin, ja vähitellen sekä työ- että tunne-elämän solmut alkavat kiristyä.

***

Ihana lukukokemus! Marklund kirjoittaa tyylilleen uskollisena erittäin vetoavaan sekä viihteelliseen tyyliin. Jos Wallander on suosikkini fiktiivisistä hahmoista, niin Annika tulee hyvänä kakkosena. Hänellä menee yleisesti ottaen aina huonosti, hänen ulospäin viileän olemuksen sisällä sykkii lämmin sydän.

Juoni kulkee paikoin melko epäuskottavia latuja, mutta mitäpä tuosta, kun kyseessä on hyvä tarina. Mikäli aiempi osa, Elinkautinen (joka by the way on mielestäni paras Bengtzon-sarjan osista) on lukematta, kertomuksesta ei ehkä saa aivan samalla tavalla irti. Tässä kirjassa käsitellään pitkälti samoja henkilöitä ja heidän taustojaan. Mukaan mahtuu Annikan ihmissuhdesotkuja, ihastuksia ja ex-mies joka alkaa tulla katumapäälle heidän eroaan ajatellen. Annikan matkassa pääsee Aurinkorantojen kulissien taakse kurkistamaan, aurinko paistaa ja yllätyksiä riittää. Viihdyttävää!