Jännitystä geenikokeiden varjossa. Jeannie Ferrami tutkii perinnöllisyyttä Jones Fallsin yliopistossa. Häntä kiinnostaa tietää, mitä tapahtuu niille identtisille kaksosille, jotka ovat syntymästään sakka eläneet erossa toisistaan. Keksimänsä tietokonehaun avulla Jeannie löytää Steve Loganin ja Dennis Pinkerin. Yhteinen DNA todistaa pojat identtisiksi. He ovat ulkonäöltään kuin kaksi marjaa, mutta Steve Logan on maineeltaan moitteeton lakitieteen opiskelija, kun taas Dennis Pinker on vankilassa istuva murhaaja.
Jeannien ympärillä alkaa tapahtua merkillisiä asioita. Hänen tutkimusapulaisensa Lisa raiskataan keskellä päivää. Yliopiston rehtori kutsuu Jeannien puhutteluun ja käskee tämän lopettaa tutkimuksensa. Jotain hämärää on tekeillä, ja kaikkeen liittyy outo kolmas kaksonen...


Ken Follet tihentää jännitystä taiturimaisesti. Vanha trillerikettu on palannut omimpaan tyyliinsä.

***

Bongasimpa blogeja selatessani tällaisen kirjan, jonka lainasin jo pari kuukautta sitten. Kirja on "pyörinyt" hyllyssä ja meinasi jo päätyä palautettavien joukkoon... Onneksi sitten kävi niin, että *pakolliset* luettavat pääsivät loppumaan, ja tämäkin tuli luetuksi.

Jotenkin tästä löytyy... voisiko sanoa iloisempaa jännitystä kuin pohjoismaisista, usein paatoksellisen synkistä dekkareista. Tässä ei turhia tuskailla, vaan tarinaa viedään varmanoloisesti eteenpäin. Tempo ei hellitä hetkeksikään, joten jos mukaansatempaavaa kirjaa kaipaa, niin teosta voisi kokeilla. Juoni on idealtaan melkoisen mielikuvitusta vaativa, mutta pikku vikoja. Letkeä jännäri!