Selvyyden vuoksi: harrastan kahden tyylistä lukua :) Romaanit luen kannesta kanteen melko nopeaan tahtiin. Rakastan kertomakirjallisuutta, luen niitä rentoutuakseni ja myös päästäkseni hetkeksi irti välillä ah, niin puuduttavasta arjesta. Kristittynä luen myös hengellistä kirjallisuutta ja aivan eri "menetelmällä" kuin romaaneja. Yleensä ostan mielenkiintoiset kirjat omaksi ja selailen niitä ajan ja ajatusten kanssa. Rohkaiseviin teksteihin on hyvä palata uudelleen ja uudelleen, lukea lukuja sieltä täältä. Jaan blogissa myös näitä kirjoja pieninä annoksina sitä mukaan, kun jaksan konetta naputtaa

Vanha suosikkini, jonka olen lukenut lukemattomia kertoja;

C.S.Lewis: Kärsimyksen ongelma

Jos Jumala on hyvä ja kaikkivaltias, miksi hän sallii luotujensa kärsivän?

Kukapa ei olisi tätä kysymystä pohtinut. C.S.Lewisissa tapaamme harvinaisen rehellisen pohtijan, joka oli valmis ajattelemaan jokaisen ajatuksen loppuun asti ja tekemään sellaisetkin johtopäätökset, jotka eivät häntä miellyttäneet. Tämän kirjan tarkoituksena on kärsimyksestä johtuvan älyllisen ongelman ratkaiseminen. Lewis ei suinkaan väheksy ihmisten ja eläinten kärsimyksiä; päinvastoin ne vaikuttivat häneen niin voimakkaasti, että hän ei voinut uskoa Jumalan olemassaoloon, ei ainakaan hyvän Jumalan. Mutta "erästä kysymystä en unissanikaan tullut ajatelleeksi", hän kirjoittaa. Ja siitä alkoi hänen tiensä kohti kristillistä uskoa, jonka antamaa selitystä kärsimyksen ongelmaan hän tässä esittelee johdonmukaiseen tapaansa, valaisten sanottavansa nasevin esimerkein.

____

C.S.Lewis on tuttu Narnia-sarjastaan, mutta hän on kirjoittanut myös loistavia, ajattomia hengellisiä kirjoja joita saattaa vielä kirjastosta löytää. Huhu kertoo, että Lewisin tuotantoa tultaisi uudelleenjulkaisemaan. Toivottavasti näin! Kirja on antanut minulle paljon ajattelemisen aihetta ja lohtua. Tässä kirjassa kärsimyksen ongelmaa ei sivuuteta, ei "paineta villaisella", vaan siihen todellakin syvällisesti paneudutaan. Juuri Lewisin rehellisyys, filosofinen pohdiskelutapa ja älykkyys innostavat.

Kirja ei ole kovin nopealukuista, päinvastoin. Sanoisinko näin, että nautitaan pieninä annoksina.

Suosittelen lämpimästi.