Moulin Rouge –ohjaaja Baz Luhrmannin Australia on henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa kuvattu romanttinen, koskettava seikkailudraama, jonka pääosissa nähdään Oscar-voittaja Nicole Kidman sekä Hugh Jackman.

Australian poikkeuksellinen luonto ja jylhät alangot toimivat elokuvan kehyksenä. Toinen maailmansota on käynnissä. Englantilainen hienostorouva Lady Ashley (Kidman) jättää turvallisen elämänsä Englannissa perittyään valtaisan maatilan kaukaa Australiasta. Hän kohtaa perillä paikallisen karskin karjatilallisen (Jackman), jonka kanssa hän ryhtyy pelastamaan tilaansa. He matkaavat yhdessä läpi unohdettujen alankoiden sodan keskellä, ja huomaavat, että tämä matka muuttaa heidän elämänsä ikuisesti.

(DvdPlaza)

***

Olipas mukavaa viettää iltapäivä leffateatterissa popcornien kanssa. Kaverit ja anoppikin ovat kehuneet leffaa maasta taivaisiin, joten kohtalaisen korkeiden odotusten saattamana lähdin tätä katsomaan. Kuten olen maininnut aiemminkin (suunnilleen joka kerta, kun leffoista kirjoitan...) en oikein osaa näitä sen tarkemmin ruotia.

Olihan tämä hieno, tunteisiinvetoava ja romanttinen elokuva. Ihmissuhdekuviot kulkivat tuttuja, ennalta-arvattavia latuja ja lopussa mentiin jo lähes sentimentaalisuuden partaalle. Ehkä tämä olisi säväyttänyt enemmän, jos pääparista toinen olisi kuollut? Luultavasti Titanic on edelleen juuri traagisen loppunsa takia mielestäni paras romanttinen leffa.

Tästä jäi vähän sellainen "no jaa" fiilis. Hyvin minä leffateatterissa viihdyin ja Kidmanin sekä Jackmanin loistavien näyttelijäsuoritusten takia elokuvasta pidinkin. Mutta en ehkä katsoisi uudestaan.