Mies on menestyvä journalisti, jonka elämässä sujuu kaikki muu paitsi avioliitto. Valtavan lihava vaimo on miehen elämän salattu häpeä. Avioliiton lyhyen onnen on katkaissut vammaisena syntynyt, varhain kuollut lapsi. Mies pakenee tragediaa uraelämään, vaimo hukuttaa surunsa syömiseen.

Vaikka suhde on kuollut, mies ei pysty irrottautumaan avioliitosta. Hän elättelee haavetta, että vaimo vain yksinkertaisesti katoaisi, olisi poissa, kun mies tulee töistä kotiin.
Eräänä päivänä haave toteutuu kirjaimellisesti.
Mutta seuraukset ovat arvaamattomat.

Vaimoni on miehen suulla kerrottu satiirinen tarina onnen tavoittelusta, elämän tosiasioista ja harhaluuloista.

Tuula-Lina Varis on monipuolinen ja ansioitunut kirjailija ja toimittaja. Sujuva kerronta ja onnistunut sisäisen puheen kuvaus ovat hänen kirjallisuutensa tyypillisiä elementtejä. Elämisen arvoja ja ehtoja, valtaa ja rakkautta, hän pohtii usein läheisen ihmissuhteen kautta, lukijan ennakkoasenteilla leikitellen.

_____________

Mitähän tästä sanoisi... Hiukan epäluuloisin tuntein tartuin tähän paljon kehuttuun kirjaan ja ristiriitaisia ajatuksia se herättikin. Alkuun inhosin päähenkilöä, Peteä. Narsistinen tyyppi, joka ei jaksa ymmärtää ylisuureksi itsensä syönyttä vaimoaan, pettää häntä ja vieläpä joskus läimäytteleekin. (Taas teemalla perheväkivaltaa) Mutta siinä missä sivumäärä kasvaa, alkaa -yllätys- myötätunto Peteäkin kohtaan kasvamaan
.
Toisinaan kirjailijan rujo tyyli tökkii, toisinaan hänen musta humorinsa yhdistettynä sarkasmiin hymyilyttää.

Dekkarihyllystä en tätä mukaani poiminut, uskotaan nyt kirjastontätejä ja kuvitellaan, että tämä ei ole jännäri. Minusta teos on silti pohdiskelevine sessioineen paikoin todella jännittävä. Lukijan on pakko saada tietää mitä vaimoparalle on tapahtunut. Ja lopulta raivostuttavalle miehellekin toivoo pelkkää hyvää.

Enpä olisi kuvitellut alkusivujen jälkeen näin toteavani kun nyt tulen toteamaan: huippukirja!

"Katsotaan onko tämä totta. Katsotaan, onko tämä totta. Katsotaan, onko tämä totta. Tämä elämä, jota elän." (kirjan kannesta)