Jukka Sariola on ollut monelle toivon ja elämänuskalluksen lähettiläs. Hän ei ole antanut menetysten masentaa eikä pettymysten katkeroittaa. Monivammaisuudessaan hän on monilahjakkuus, joka on pannut kaikki lahjansa käyttöön.
Tässä toisessa kirjassaan Jukka Sariola avaan lukijalle sisimpänsä syviä tuntoja ja elämän pimeitä laaksohetkiä, mutta myös iloa Jumalan yllättävästä johdatuksesta. Hänen rukouksensa ja toimintansa ulottuu pyörätuolista maan ääriin - niiden ihmisten hyväksi, joilta köyhyyden, sotien ja sairauksien keskellä puuttuu tärkein - ilosanoma Vapahtajasta.
Seija Järvenpään Keski-Aasiasta ottamat valokuvat tuovat kirjaan lämpimän ja jännitteisenkin välähdyksen toisesta maailmasta. (takakansi)


_________


Luin joskus aikoinaan sekä ko. kirjan, että Jukka Sariolan aiemman teoksen nimeltä Hyväosainen. Tämä kirja tuli netissä vastaan ja tilasin sen tarkoituksena antaa eteenpäin, kirja toimii nimittäin loistavasti lahjakirjana kuviensakin puolesta. Enpä kuitenkaan ole raaskinut kirjaa lahjoittaa, vaan itsekkäästi osoittanut sille paikkansa meidän kirjahyllyssä.

Jukka Sariolasta tuli idolini Hyväosainen kirjan jälkeen. Ihmeellistä, että hän joka "sairastaa harvinaista lihasten rakenteeseen vaikuttavaa synnynnäistä sairautta, minkä vuoksi hän jo nuorena sai pyörätuolin ja myöhemmin hengityskoneen", voi kutsua itseään hyväosaiseksi. Kirja avasi uudenlaisia näköaloja. Onni ei aina/useinkaan ole riippuvainen olosuhteista, vaan siitä mitä on korvien välissä ja sydämessä. Rajoitettukin elämä voi olla täysipainoista. Kirja ei kaunistele kuvaa vammaisen elämästä, eikä toisaalta nosta heitä jalustallekaan.

Hän vahvistaa... -kirjassa Sariola käsittelee selkeästi ja napakasti lyhyttä raamatunkohtaa soveltaen sitä omaan elämäänsä valaisevien esimerkkien kautta. Kirja sisältää rauhallista pohdintaa, tuo lohtua sekä antaa ajattelemisen aiheita. Kuvissa näemme kauneutta heikkouden muodossa.

Suosittelen.