Äänet muuttuivat. Aikaisemmin oli kuulunut pehmeitä askelia, jotka kulkivat pensaikossa edestakaisin kuivien lehtien yli. Iris pysytteli niin hiljaa kuin ikinä. Rapaiselta tieltä kuului polkupyörän suhahdus, mutta hän ei katsonut. Hän oli paennut leikkikentältä, mutta metsässä oli hirviöitä. (takakansi)

___________________

n. 50 sivua lukematta
Vähän hassua blogata tässä vaiheessa, mutta koska elämä on mitä on, täytyy käyttää hyväkseen sellaiset hetket, kun kotona on rauhallista.Viime päivinä mielessäni on pyörinyt miljoona asiaa ja olen lukenut kirjaa "siinä sivussa", mitenkään syvemmin tekstiin paneutumatta. No, en tiedä tarvitseeko jännäreiden parissa hirveästi aivotyöskentelyä käytääkään.

Kirjassa piilee monimutkaisen (ja kieltämättä mielenkiintoisen) pääjuonen ohessa syvällisempi sivujuoni, josta voisi saada enemmänkin irti - toisissa olosuhteissa. Kirjailija on minulle uusi tuttavuus ja hänen tyylinsä on melko tyypillistä kerrontaa ilman sen näkyvämpiä omaleimasuuksia. Tarinaa hän kuljettaa sujuvasti ja uhan tuntu on paikoin hyvin rakennettua. Hmm. Jotenkin kirja on vain niin perusjännäri, ettei tästä oikein sen kummenpaa sanottavaakaan ole. Reahia voisin lukea silti toistekin, jos on sellainen tilanne, ettei kirjastosta muuta löydä.

Olenkin pohtinut tätä "kirjabulimiaani", eli mikä pointti lukea näin paljon kun tosiasia on, että näistä n. 100:sta tämän vuoden aikana lukemastani kirjasta ehkä 20 teosta on todella ravisuttaneet minua. Toisaalta miksi lukemista pitäisi perustella? Aikaansa voisi varmasti huonomminkin käyttää. Jostain luin, että lukiessaan ihminen käyttää aivoista samoja alueita, kuin leikkiessään. Lapsena leikin paljon, ehkä lukeminen on minulle jonkinlaista jatkoa tähän lapsuuden ilmiöön :)

Mutta, eksyin aiheesta. Loppuratkaisu vielä jäljellä.

-------  Luettu. Se unohtui aiemmin mainita, että kirjaan toi lisäväriä lapsen perspektiivi; pieni tyttö liittyi kuvioihin pelottavalla tavalla. Loppussa palaset naksahtivat paikoilleen. Jotenkin jäi silti keskinkertainen fiilis, vaikkei kirjasta jännitystä puuttunutkaan.