Romanttisen draamaelokuvan Sovituksen yli vuosikymmenien yli ulottuvat tapahtumat sijoittuvat Englantiin ja alkavat kesän 1935 kuumimpana päivänä.

13-vuotias Briony Tallis varakkaine perheineen elää toisen maailmansodan varjossa etuoikeutettua elämää valtavassa viktoriaanisessa huvilassaan. Briony seuraa isosiskonsa Cecilian ja perheen taloudenhoitajan Robbien flirttailua tulkiten sen lapsellisuuttaan väärin. Väärinkäsitys johtaa hirvittävään tekoon: Briony syyttää sisarensa rakastajaa rikoksesta, jota hän ei tehnyt ja kantaa siitä syyllisyyttä joka varjostaa hänen koko loppuelämäänsä.

Näyttelijät: Keira Knightley, James McAvoy, Romola Garai, Saoirse Ronan, Brenda Blethyn, Vanessa Redgrave, Juno Temple

***

Jaa-a, en edes pysy laskuissa mukana kuinka mones katselukerta eilen oli... Tänne blogiin en näemmä ole aiemmin leffasta naputellut, tehdään se nyt.

Eli. Romanttiset elokuvat ovat joko hyviä tai huonoja (minun mielestä useimmin huonoja, heh), mutta välillä sitä kokee positiivisia yllätyksiä! Sovitus on mielettömän ihana! Ensinnäkin tykkään niin Knightleystä kuin McAvoysta ja yhdessä heidän kemiansa suorastaan säkenöivät. Toiseksi, elokuva on visuaalinen nautinto, uskaltaisin sanoa, runollista katseltavaa. Pää ja sielu lepää näissä maisemissa. Ja vielä kolmanneksi, pääparin kohtalo on niin sydäntä raastavan epäreilu ja tuskainen kaipuu alusta loppuun asti aivan käsikosketeltavaa. Ah.

Ensimmäisen kerran päädyin elokuvan katsomaan siitä syystä, että kirjana Sovitus vaikutti aivan liian hidastempoiselta ja raskaalta luettavaksi. Juonesta kuitenkin kiinnostuin, ja elokuvana idea toimi.

Suosittelen suklaan kera!

Ja pahoittelen siirappisia kehuja - kai sitä joskus saa päästellä :)