Aamukone Brysseliin kaapataan. Matkustajien joukossa on Suomen pääministeri. Poliisipsykologi Johanna Vahtera joutuu tulikasteeseen, josta alkaa Suomen rikoshistorian suurin poliisioperaatio - ja Johannan elämän pahin painajainen.
Filmiohjaaja Otso Vaismaa saa tarjouksen: 800 000 markkaa oudon työtehtävän suorittamisesta. Suostuessaan tarjoukseen hän tekee virheen, josta tulee kärsimään koko Suomen kansa.
Miljoonat suomalaiset heräävät myöhäissyksyn yönä keskelle painajaista. Kirkonkellot kumuavat yössä. Ylimääräiset uutiset kiirivät eetteriin. Alkaa suora lähetys helvetistä. (takakansi)

______________

Olen lukenut aiemmin kolme kirjailijan teosta, niistä ehdoton suosikkini oli Uhrilento.
Remesin dekkarit ovat lajityypissään sellaisia, joissa on paljon henkilöitä, paljon tapahtumia, paljon sivuja mutta... se jokin, jota kirjoilta odotan, jää puuttumaan. Kirja jätti minut kylmäksi (jos saa Idols tuomareita lainata :p). En saanut otetta tunnelmasta, enkä henkilöistä. Juoni etenee ok, mutta esim. epidemian alkujärjestelyiden kuvailemiseen käytetään kohtuuttoman suuri sivumäärä. Aihe on mielenkiintoinen, ei siinä mitään, mutta jos ei uppoa niin sitten ei uppoa...