Blackout on jännitystarina miehestä, joka kärsii totaalisesta muistinmenetyksestä. Petteri Summasen esittämä mies herää pitkästä koomasta ja saa kuulla, että hänen päässään on selittämätön, konenaulaimella ammuttu naula. Hänellä ei ole aavistusta mistä naula on peräisin ja kuka sen on ampunut - blackout on totaalinen. Eri palasia yhdistellen mies alkaa selvittää mitä on tapahtunut.

Näyttelijät: Petteri Summanen, Jenni Banerjee, Irina Björklund, Hannu-Pekka Björkman, Mikko Leppilampi, Ismo Kallio, Risto Kaskilahti, Eppu Salminen, Mari Perankoski ja Lena Meriläinen

***

Tässäpä toinen suomalainen uutuusleffa, jossa pääroolissa, jälleen kerran Studio Julmahuvista ja vaikka mistä muusta tunnettu, Petteri Summanen.

Elokuvana tämä oli aivan toista kategoriaa kuin Putoavia enkeleitä. Leffaan oli pyritty saamaan trillerin tuntua ja lopulta sydämen tykytysäänet alkoivat jo kyllästyttää. Kovin kammotunnelmaa on mielestäni vaikea suomalaiseen elokuvaan saadakaan - missä lie syy- jotenkin ei vain osaa näitä exkoomikkohahmoja niin hirveän vakavasti ottaa.

Ja vakava leffan aihe kuitenkin oli, ajankohtainenkin valitettavasti. Päähenkilö toimi sydänkirurgina ja teho-osasto oli jatkuvasti täynnä. Varoja uusiin potilaspaikkoihin ei herunut, ja sairaalanhenkilökunta työskenteli hirveiden paineiden alla. Totta, varmasti. Sitten päädyttiin traagisiin päätöksiin, mutta niistä en paljasta sen enempää.

Se, kuinka Summasen näyttelemä Pekka etsi anteeksiantoa, oli järkyttävän koskettavaa katseltavaa. Anteeksianto on lahjoista suurin, ehdottomasti.

En oikein tiedä pidinkö elokuvasta vai en. Jotenkin siitä jäi sekavanoloinen fiilis, en tiedä johtuuko siitä, että väsyneenä dvd:tä katselin. Loppuratkaisu tarjosi edes palasen armahdusta valkoiseen asuun pukeutuneen tyttöystävän muodossa.