Gillian Anderson ja David Duchovny palaavat salaisten kansioiden pariin ratkaistakseen uuden, eriskummallisen arvoituksen. FBI:n agentti Monica Bannan siepataan keskellä aavemaisen petollista hiljaisuutta. Kadonneen naisen etsinnät laukaisevat kipinöitä Scullyn (Anderson) ja Mulderin (Duchovny) välillä, ja uhmaavat tieteen ja yliluonnollisuuden rajoja - ja pelottavia ulottuvuuksia niiden välillä! (Film Town)

_________

Laitetaanpa tänne muistiin, että tällainenkin leffa tuli katsottua.
Aikoinani en ole seurannut mitenkään säännöllisesti X-Filesiä, mutta toki olen nähnyt jaksoja sieltä täältä. Ufoteema ei juuri nappaa, mutta oli silti kiintoisaa nähdä millaisen elokuvan ovat väsänneet kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kansilehdessä filmiä kehuttiin realistisen karuksi. Totta. Talvisia maisemia, koirien haukuntaa, rappeutuneita rakennuksia ja autoja...

Itse tarina ei liittynyt vanhaan ufoteemaan millään tavalla. Katolinen mutta hyllytetty pappi saa näkyjä, jotka liittyvät omituiseen katoamistapaukseen. Juoni on peruspoliisisarjakamaa, mutta mysteeriä ratkovat sentään Scully ja Mulder, jotka tuovat lässähtäneen oloiseen juttuun särmää.

No, tämä oli niitä kerran katsottavia keskinkertaisia elokuvia. Aivojen nollaajana kohtuu viihdyttävä!