Bella Swan on jälleen vaarassa, kun joukkomurhien aalto vavisuttelee Seattlea ja julma vampyyri janoaa kostoa. Kaiken huipuksi hänen on valittava Edwardin rakkauden ja Jacobin ystävyyden välillä, sillä ihmissudet ja vampyyrit eivät tule toimeen keskenään. Ylioppilasjuhlien lähestyessä Bellan on myös tehtävä lopullinen päätös: Elämä vai kuolema? Muutos vampyyriksi vai ihmisenä säilyminen?

Epäilyksessä henkilöhahmot ja heidän suhteensa kehittyvät ja saavat uusia ulottuvuuksia. Saamme tietää paljon erityisesti Jacobin tunteista ja ajatuksista, joita lahjakas Edward lukee. Bella on hyvin kiintynyt Jacobiin ja viihtyy tämän seurassa kenties liiankin hyvin. Onko hänkään enää varma tunteistaan? Onhan ihmissusi-Jacobissa sentään jotain inhimillisempää kuin Edwardissa...

Epäilys on kolmas osa kuolematonta rakkaustragediaa. Houkutuksen (2005) ja Uudenkuun (2007) hurmaamat lukijat ahmivat vampyyrisaagan jatko-osan yhdessä yössä, eikä uskomaton kirja petä heidän odotuksiaan.

Stephenie Meyer loistaa kirjoittajanlahjoillaan: hän saa lukijansa nauramaan, vapisemaan, itkemään ja tuntemaan samoin kuin kirjojensa hahmot. Hän kertoo saaneensa idean sarjaan unestaan, jossa hän näki hyvin epätavallisen parin, vampyyrin ja ihmisen, keskustelevan suhteestaan kauniilla aukiolla. Herättyään aamulla hän kirjoitti unensa muistiin, ja niin tehdessään hän tajusi jo alkaneensa kirjoittaa kirjaa.

***

Vampyyrisaaga jatkuu... Ja minä alan olla kirja kirjan myötä sitä mieltä, että olen liian *vanha* lukemaan tätä sarjaa. No, nyt on päästy läpi kolmesta suomennetusta kirjasta, ja luulenpa, että myös sarjan neljäs (ja viimeinen) osa on myös jossain vaiheessa lukaistava. Englanniksi ehkä? Tekisi hyvää aivan hataraksi päässeelle kielipäälleni. Jotain näissä saduissa siis kuitenkin on, aivan pakko saada tietää, millaiseksi Bellan elämä muuttuu muutoksen -ihmisestä vampyyriksi- jälkeen.

Seuraavaksi kuitenkin, krhm, aikuisempien kirjojen pariin...