"Botswanan neiti Marplen" rehevä elämänilo ja valoisa afrikkalainen asenne valloittavat!

Naisten etsivätoimisto nro 1:n naisellista viisautta ja maanläheistä filosofiaa tarvitaan jälleen. Mma Ramotswea ja apulaisetsivä Mma Makutsia työllistävät muun muassa huonokäytöksinen politiikko joka epäilee veljensä vaimoa murha-aikeista sekä kiperä kysymys kauneuskilpailuun osallistuvien tyttöjen moraalista.

________________________


Olipa taas ihana! Onneksi näitä Mma Ramotsweja riittää ja kuten varmaankin olette huomanneet, luen niitä vuorotellen "vakavan" (??) kirjallisuuden kanssa. Tai no, vaikka näissä huumoria onkin, voi kirjoista vakavuuttakin löytää ihastuttavan filosofian muodossa. Kirjat ovat siinä määrin samanlaisia, että toistoa ei voi minunkaan kommenteissa välttää.

Tarina koostuu monista pienistä juonenpätkistä, jotka kaikki ovat yhtä mielenkiintoisia. Tietysti kirjat kuljettavat myös Mma Ramotswen elämää eteenpäin. Tässä kirjassa hänen kihlattunsa J.L.B. Matekoni sairastuu masennukseen. Muitakin vastoinkäymisiä löytyy, etsivätoimistoa uhkaa taloudellinen kriisi ja ottolapsistakin täytyisi pitää huolta. Epätoivoa ei näissä kirjoissa tunneta, vaan ongelmista päästään läpi harkinnan ja afrikkalaisen elämänasenteen varassa. Piristävä kirja!