Kokenut avioliittoneuvoja, toimittaja ja kirjailija Maija Nyman kutsuu kanssasisariaan pohtimaan naisille yhteisiä kysymyksiä. Hän haluaa auttaa lukijoitaan tulemaan paremmin toimeen itsensä kanssa. Kirjan aiheita ovat esimerkiksi ihmissuhdekysymykset, itsehoito ja ikuisuusasiat. Kirjoittaja katsoo myös omaa elettyä elämäänsä kuin hiekkaa tiimalasissa: näin paljon sitä on kertynyt, iloa ja itkua, voittoja ja tappioita. Tämä on elämäni, olen näin rikas! Tästä kokemusten rikkaudesta hän haluaa jakaa rohkeutta ja olemisen riemua myös muille naisille.

__________

Jollain tapaa tämäkin on saatu luetuksi. Lainasin kirjan ystävän kirjahyllystä ja välillä olen pätkiä lukenut.
Ensinnäkin, tämä on todellista hyvänmielen luettavaa. Kirja nostattaa itsetuntoa, hymyilyttää ja toisaalta käsittelee vaikeitakin asioita. Ja juuri tämä on mielestäni ongelma näin lyhyestä ja pintaa silaisevasta kirjasta kun on kyse. Asiat jäävät jotenkin ikävällä tavalla leijumaan ilmaan.

Kirja käsittelee mm.suhdetta omaan itseensä, ystäviin, lapsiin sekä mieheen. Monia hyviä pointteja kirjailija kieltämättä tarjoilee mutta teos on silti minun makuuni turhan selkärangaton.