Rehevän elämäniloinen Mma Ramotswe selvittää jälleen pulmia pettämättömän ihmistuntemuksensa, rooibos-teen ja sihteerinsä Mma Makutsin avulla.

Kalaharin autiomaahan on kadonnut nuori amerikkalainen mies, muodikasta aviovaimoa epäillään syrjähypystä ja eräs epäluotettava kotiapulainen hautoo kostoa - Botswanan ainoan naispuolisen yksityisetsivän, Mma Ramotswen, viisautta ja harkintaa tarvitaan jälleen.
Yksityiselämässä Mma Ramotswen avioliittosuunnitelmat Gaboronen parhaimpiin kuuluvan miehen, autonkorjaamon omistajan J.L.B. Matekonin, kanssa saavat yllättävän käänteen, kun perheen pääluku kasvaa kahdella. (takakansi)

__________________


Olipa ihana, tämä 80. lukemani kirja =) Jos mahdollista, pidin tästä Mma Ramotswe tutkii -sarjan toisesta osasta edeltäjäänsäkin enemmän. Kirjat ovat helppolukuisia, mutta sisältävät siinä määrin filosofisia ajatuksia, että elämäntaito-oppaiksikin näitä voisi nimittää? Mukavaa kun vielä on olemassa kirjoja, joiden arvomaailma tuntuu olevan kohdallaan.
Lisäksi kirjat sisältävät leppoisan tunnelman ja harmitonta huumoria. Onko näin ollen mikään ihme, että sarjaa kutsutaan "hyvän mielen kirjoiksi"?
Sarjan ansiosta Afrikka pääsee aivan uudenlaiseen valoon, voipa tämän ansiosta iskeä jopa jonkin asteinen afrikkakuume...

Lukekaa ihmeessä itse!