Norfolkin rannikolla sijaitsevan viihtyisän viikonloppuasumuksen ylle on levittäytymässä tumma varjo ja nurkkiin hiipimässä pelko. Mökin omistavat yliopistomaailmasta yksityisetsiväksi siirtynyt Laura Principal ja collegen kirjastonjohtaja Helen Cochrane. Uhan tuo mukanaan mökin vuokralaiseksi havitteleva Monica Harcourt, taiteiden laitoksen lehtori ja lupaava kuvataiteilija.

Pelko osoittautuu aiheelliseksi, ja tapahtumat lähtevät liikkeelle. Laura ei voi olla sekaantumatta asioihin ja tutustuu niitä penkoessaan Monican opiskelijoihin ja työtovereihin, tapaa hallintopuolen ihmisiä ja kohtaa poliitikon puheiden ja tekojen ristiriidan. Tutkimuksissa on avuksi Cambridgen rikospoliisin ylikonstaapeli Nicole Pelletier, joka on Lauran entinen oppilas.

Cambridgen yliopistokaupunkiin, Lontooseen ja Norfolkin maaseudulle sijoittuva tarina ottaa vauhtinsa usein pimentoon jäävistä työyhteisöjen ongelmista ja kiristää jännityksen kohti loppuratkaisua. (takateksti)

 

*****

Luin tämän loppuun puhtaasti siitä ilosta, että pääseepä vaihteeksi blogissa räksyttämään kirjan huonoutta... Jos sivumäärä olisi ollut yhtään suurempi, romaani olisi palautunut kirjastoon lukematta.

Springin kirjoja ei käsittääkseni ole enempää suomennettukaan ja tätä en kyllä ollenkaan ihmettele. Jotain positiivista sanoakseni; kerronta on paikoin mukavan itseironista.

Ja sitten asiaan. Henkilöistä ei saa minkäänlaista otetta, he ovat epäilyttävän hyväntuulisia ottaen huomioon, että ystävä on juuri murhattu, ja muutenkin tuntuvat leijuvan omissa "sfääreissään". Esim. pieni tyttö, joka on juuri yritetty tappaa, miettii jo seuraavassa hetkessä innokkaana, että voisikohan asiasta leuhkia koulutovereille... Realistista? Juonen kuvio on tyypillinen - ensin tapahtuu murha jota kaikin puolin ja joka alalla lahjakas yksityisetsivä ryhtyy reippain mielin ratkaisemaan. Aaargh!

En suosittele.