Mma Precious Ramotswen harmiksi Gaboroneen ilmaantuu kilpaileva etsivätoimisto, joka mainostaa itseään lauseella "Uskokaa tutkimuksenne MIEHILLE!"
Rahapulasta kärsivä Mma Makutsi puolestaan päättää hyödyntää poikkeuksellisen hyvää päästötodistustaan Botswanan sihteeriopistosta, ja perustaa konekirjoituskoulun miehille. Liikeidea on menestys, jonka seurauksena Mma Makutsi paitsi kerää varallisuutta, joutuu myös yllätyksellisiin ihmissuhdekiemuroihin. (takakansi)

________________

Tuulen varjon jälkeen kirja kuin kirja olisi jäänyt laimeaksi, niin myös tämä. Jotenkin lukiessa tuli fiilis, että nyt alkaa Ramotswe (niin ihana kun hän onkin) vähäksi aikaa riittämään. Täytyy pidellä sarjan kanssa hiukan taukoa, vaikka ehdottomasti aionkin kaikki lukea.

Monta kirjaston tiiliskiveä tuolla hyllyssä  vuoroaan odottelee, en vain ole satavarma mitä seuraavaksi lukisin... Aikapulan takia täytyy heittäytyä kriittiseksi. Pari uutuskirjaakin varasin kirjastosta ja Lasi maitoa, kiitos -kirjan kanssa olen jahkaillut että lukeako vaiko ei. Mahtaako teos olla kenellekään blogiin eksyneelle (jos teitä edes on, onhan ;) tuttu? Aihe vaikuttaa kieltämättä ahdistavalta.

Mutta vielä kirjaan palatakseni, Mma Ramotswe onnistui taas nostattamaan hymyn huulilleni ja vaikka ko teoksen aiheet alkoivat tuntua perin tutuilta, onhan sekin jo jotain?