Elokuvien Kuudes aisti ja Signs käsikirjoittaja/ohjaaja M. Night Shyamalan tarjoilee selkäpiitä karmivan, tuhoa enteilevän trillerin, jossa pysäyttämätön tapahtuma uhkaa maapallon väestöä iskien ihmisen aisteista alkeellisimpaan - selviytymisviettiin.

Oscar®-ehdokas Mark Wahlberg on Elliot Moore, tavallinen perheenisä, joka yrittää pelastaa perheensä kauhistuttavalta, näkymättömältä tappajalta. Kun Elliotille valkenee tapahtuman käsittämättömältä vaikuttava aiheuttaja, on selvää, ettei kukaan ole turvassa - missään.

Näyttelijät: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo, Spencer Breslin, Ashlyn Sanchez, Betty Buckley (Film Town)

______________

Kävimme aikoinani mieheni kanssa katsomassa elokuvan leffateatterissa ja viime yönä vuoden vaihtumista odotellessa katsoimme sen uudelleen dvd:ltä. Olen fanittanut Shyamalanin tyyliä nähtyäni Signsin. Hän todellakin osaa luoda uhkaavan ilmapiirin hyvin yksinkertaisin keinoin. Signsin vahva puoli oli mielestäni se, ettei siinä näytetty oikeastaan mitään ja ehkä juuri siksi elokuva olikin jännittävä. No, ko. leffassa mennään aikalailla mässäilyn puolelle, joten herkille en tätä menisi suosittelemaan. Elokuvassa on kuitenkin vahva sanoma ja se on Shyamalanin raju kannanotto ilmastonmuutokseen. Entä jos kasvit alkavatkin tuhota meitä samaan tahtiin, kuin me tuhoamme tätä palloa?

Yksi asia, joka vetoaa jälleen minuun on se, että tässäkin tavalliset ihmiset joutuvat epätavallisiin olosuhteisiin ja yrittävät sitten selvitä parhaan kykynsä mukaan. Sympaattisen oloiset päähenkilöt toivat elokuvaan lisäpisteitä.

Pidin, mutta kolmatta katselukertaa ei leffa sentään taida kestää.Muuten; Erittäin onnellista tätä vuotta blogini seuraajille!! :)