"Ensinnäkin: Edward oli vampyyri. Toiseksi: osa hänestä - enkä tiennyt, kuinka voimakas se osa oli - janosi minun vertani. Ja kolmanneksi: olin silmittömästi, peruuttamattomasti rakastunut häneen."

Isabella muuttaa isänsä luo tihkuisenharmaaseen pikkukaupunkiin. Hän on valmistautunut elämänsä tylsimpään käänteeseen, mutta tapaa uudessa lukiossa kiehtovan Edwardin - yliluonnollisen komean, älykkään ja arvoituksellisen pojan. Edward käyttäytyy Isabellaa kohtaan ynseästi ja vältellen, kunnes vastahakoisesti alkavan ystävyyden kautta salaisuus selviää: Edward on vampyyri. Hän kuuluu perheeseen, joka on valinnut elämän ihmisyhteisössä ihmisverestä kieltäytyen!

Vaaroja uhmaten Isabella ja Edward rakastuvat. Perinteisessä mielessä he eivät toisiaan voi saada, mutta he kohtaavat ajatuksin ja kielessä, joka on rikasta, aistillista ja kaihoisaa. Edwardista tulee Isabellan suojelusenkeli, mutta kukaan ei ole kauan turvassa, kun vaara hiipii heidän kintereilleen suhteen ulkopuolelta.

Onko mikään rakkauden voimaa suurempaa?

***

Siis vau, tämän kirjan kanssa kävi vähän niin kuin biisissä "vanhakin nyt nuortuu..." Siitä onkin pitkä aika kun olen lukenut nuorten kirjoja tai ylipäätään mitään yltiöromanttista, mutta ko. romaani vaikutti kaikin puolin mielenkiintoiselta joten luettavahan se oli.

No niin, meillä on teinityttö, omasta mielestään tavallinen ja kömpelö (mutta kas, koulun poikien peräänkuolaama) ja sitten meillä on hiukan yliluonnolliselta vaikuttava niin ihanan kaunis poika. Poika paljastuu vampyyriksi mutta pikku vikoja, mietti tyttö. Suhdehan siitä syntyy, vaikeasti toteutettava ja vaarallinen, mutta sehän juuri pitää kirjassa jännitettä yllä.

Kerronta toi mieleen aikoinani lukemat SinäMinän novellit. Teoksen kanssa ei juuri tarvitse aivoja käyttää, senkun antaa tarinan viedä! Täytyy myöntää, että pidin siinä määrin, että kiirehdin vielä tänään katsomaan kirjan pohjalta tehdyn leffaversion.

 

 --- johan nyt on, mikä tässä mättää kun noita mustia palkkeja taas ilmestyy? Olisi kiinnostava tietää miltä teksti muiden koneella näyttää?