Vahvatunnelmainen dekkari nivoo yhteen kepeää kaupunkielämää, intensiivisiä ihmissuhteita ja raskaita syyllisyyden tunteita.

Helsingin keskustassa väistellään Kampin rakennustyömaata ja ihmetellään Eduskunnan lisärakennusta tai myrskyn kaatamaa piilipuuta Lasipalatsin kulmalla.
Yksinäinen ja lapsen hoitamisen uuvuttama Noora asuu vauvansa kanssa Fredrikinkadun varrella. Kun samassa talossa asuva Eila astuu hänen elämäänsä, kaikki muuttuu. Paras ystävätär Jonnakin voi vain seurata vierestä, miten Noora on pian täysin vanhemman naisen talutushihnassa. (takakansi)

_____________

Kertakaikkiaan hyvä kirja! Aiemmin lukemani Pakkasen teokset eivät samaa vaikutusta tehneet, mutta tämä vaikutti juoneltaan niin kiinnostavalta, että oli aivan pakko lukea. Hyvä niin.

Kirja on erittäin tiivis paketti, jossa kerrotaan koskettavan arkisesti mm. nuoren äidin sekavista tunteista, väsymyksestä ja masennuksesta. Vanhempi nainen tuo kirjaan touhukkuuden ja tunkeilun myötä uhkan tuntua, samoin yllättävä katoaminen.

Juuri tällaisista realistisista, pienille ihmisille tapahtuvista jännitystarinoista pidän. Kirja ei sisällä turhaa glamouria, ja niinpä henkilöhahmoista saadaan hyvin todentuntuisia. Suosittelen dekkarien ystäville, ehkäpä myös väsyneille äideille, jotka kaipaavat vertaistukea kirjallisessa muodossa...