Milloin tahansa voi tapahtua mitä tahansa

Laura Lumikon nimi on kaikille tuttu. Hän on rakastettu kirjailija, lapsuudessa lukemiemme Otuksela-kirjojen luoja. Hänen talvisissa juhlissaan tapahtuu kuitenkin jotain, mikä herättää ihmiset: kukaan ei ole todella tuntenut Laura Lumikkoa.
Kolme vuosikymmentä sitten kirjailija Lumikko etsi kymmentä lahjakasta lasta kouluttaakseen heistä kirjailijoita. Hän sai kokoon yhdeksän. Nyt nämä menestyvät kirjailijat muodostavat seuran, jolla on paikka suomalaisen kirjallisuuden ytimessä.
Vuosien odotuksen jälkeen Seura saa kymmenennen jäsenensä ja Peli, yksi Seuran varjelluimmista salaisuuksista, alkaa uudestaan. Kirjailijat joutuvat kohtaamaan menneisyyden, jonka he jo kerran hautasivat - kirjaimellisesti hautasivat...
(takakansi)

______________

Varoituksen sana lienee paikallaan: olen toipumassa taas kerran kunnon flunssasta ja aivotoiminta lievästi sanottuna kohmeessa. Joten olkaa armollisia ja katsokaa läpi sormien mahdollista sekavuutta tekstissä.

Kirja nimittäin ansaitsisi kommenttien suhteen vain parasta. Harmittaa, kun olen aiemmin käyttänyt liikaa sanaa mielenkiintoinen puhuttaessa kirjojen juonista. Tällä kertaa juoni oli oikeasti mielenkiintoinen. Minulle Jääskeläinen oli uusi tuttavuus, mutta kovasti häntä olen kuullut kehuttavan. Myös fantasiakirjallisuustuntemus rajoittuu Taru Sormusten Herrasta teokseen (jolle kaikki kunnia).

Kirjailija on ensinnäkin loistava kertoja, tämä aikuisten satu vain imaisi mukaansa. Kirjassa sekottuu herkullisesti arki ja toisaalta mystinen fantasiamaailma. Homma ei missään vaiheessa karkaa käsistä, vaan romaani säilyttää omanlaisensa uskottavuuden. Loppu on suorastaan nerokas ja laittaa koko rakennelman uuteen valoon. Nami. Pidin paljon ja suosittelen kaikille omalaatuisten tarinoiden ystäville!