Tukholmalaisen iltapäivälehden rikostoimittaja Annika Bengtzon tutkii olympiastadionin pommiräjähdystä ja saa liikkeelle voimia, jotka uhkaavat hänen omaakin turvallisuuttaan

Liza Marklundin palkittu menestysdekkari aloittaa sarjan rikostoimittaja Annika Bengtzonin hektisestä elämästä, josta ei ristipaineita puutu. Tuoreena päällikkönä hänen on saatava toimitus rullaamaan, vaikka kateelliset ja pahansuovat alaiset puukottavat selkään sen kuin ehtivät. Perheenäitinä hän yrittää löytää aikaa myös aviomiehelle ja kahdelle pienelle lapselle. Ja rikostoimittajana hänen on pakko olla askeleen edellä kilpailijoitaan. Tutkiessaan olympiastadionin räjähdystä hän saa liikkeelle voimia, jotka uhkaavat hänen omaakin turvallisuuttaan.

***

En muista miksi, mutta jostain kumman syystä tämä ensimmäinen Bengtzon on vain jäänyt lukematta. "Moka" on nyt korjattu.

Kuten olen tainnut aiemminkin valitella, jotkut sarjan kirjat ovat juoneltaan epäuskottavia ja kaukaa haetun tuntuisia. Minusta kyseinen osa ei sortunut ylilyönteihin ja päinvastoin oli viihdyttävä ja tyylikäs alusta loppuun asti. Marklundin kirjoille tyypilliseen tapaan tästäkin saattoi lievää feministisyyttä löytyä. Liza on naisten asialla ja tässä teoksessa pureudutaan mm. työpaikkakiusaamiseen ja sillä taholla naisten polkemiseen. Eli aivan pelkkää viihdettä teokset eivät ole.

Eipä tästä sen kummenpia. Laittaisin sarjaan "mukavat & helppolukuiset".