Hienossa omakotitalossa mukavassa hollantilaiskylässä syttyy eräänä yönä tulipalo. Menestyksekäs liikemies Evert saa surmansa, mutta hänen lapsensa ja vaimonsa pääsevät turvaan liekkien keskeltä. Pari vuotta aiemmin yhteisen ruokakerhon perustanut viiden naisen ystäväpiiri on kauhuissaan: miten tällaista voi tapahtua heidän pienessä onnelassaan. Tulipalo on kuitenkin vain alkusoittoa sille, miltä ruokakerhon jäsenistä ja heidän miehistään alkaa paljastua. Esiin nousee asioita ja tekoja, joiden seuraukset ovat kohtalokkaat yhdelle ruokakerholaisista. (takakansi)

___

Jostain löysin positiivisen arvostelun tästä kirjasta ja kun tuli kirjastossa vastaan, niin olihan tätä kokeiltava. Alkuun ajattelin, että kirja on puhdasta hömppää, tuli olo kuin lukisi pitkää novellia. Kerronta on kuitenkin terävää ja "satiirisena ajankuvana" (etulehti) kirja osoittautui yllättävän toimivaksi.
Rahan ympärillä pörräävät eivät saa kirjailijalta kovin imartelevaa kuvaa itsestään.
Ei tästä sen kummempia ajatuksia esiin noussut, ihan mukavaa "välipalaluettavaa" ja takakantta lainatakseni "mehukas jännäri lomalaukkuun".