Koskettavassa tositarinassa erityisopettajan huolenpitoa kaipaa lasten lisäksi myös eräs äiti.

Torey Hayden saa opetettavakseen kuusi ongelmalasta, joiden kanssa kukaan muu opettaja ei ole pärjännyt. Kolme heistä on kotoisin sodanrepimästä Pohjois-Irlannista, ja kaikki kuusi kärsivät vaikeista tunne-elämän häiriöistä kuten aggressioista tai puhumattomuudesta.

Haydenin suurimmaksi haasteeksi muodostuu kuitenkin yllättäen erään oppilaan äiti Ladbrooke, jonka näennäisesti täydellistä elämää varjostavat monenlaiset ongelmat itsetuhoisuudesta alkoholismiin.

***

Näinhän se menee, että aina on Haydenin uusin luettava. Jossain  vaiheessa kyllästyin totaalisesti Toreyn teoksiin, ovat niin samankaltaisia, ja toinen toistaan karmaisevimpia. Silti, kirjoissa on imua ja lohtuakin; hirveistä olosuhteista voidaan selvitä, kun on Torey rinnalla :) Ja siinäpä vielä yksi häiritsevä tekijä, Haydenilla kun on "hieman" ollut saavutuksiaan taipumusta korottaa. Toisaalta, onhan hänen työnsä tulokset mahtavia ja erittäin rikasta elämää nainen on saanut ainakin työnsä puolesta viettää.

Pidin nimenomaan tästä kirjasta. Tässä  kun ei paneuduta lasten elämien yksityiskohtiin kovinkaan tarkasti ja kirjanpäähenkilö onkin, yllätys yllätys, aikuinen nainen. Auttajanrooliin Torey toki ajautuu naisen, oppilaan äidin, suhteen. Äidillä kun ongelmia riittää.

Kirja on leppoisaa luettavaa, viihdyin romaanin parissa. En tiedä jäikö tästä mitään "uutta käteen", mutta ainakin se oli lukukokemuksena niin mielenkiintoinen, kuin rauhoittavakin.